Την Κυριακή οι δημότες του δημοτικού μας διαμερίσματος Φρενάρου, θα προσέλθουμε στις κάλπες για να επιλέξουμε και ψηφίσουμε τον Αντιδήμαρχο μας για να μας οδηγήσει στη νέα εποχή της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αίσθημα ευθύνης σας έχω παρουσιάσει το πρόγραμμα μου, χωρίς υπερβολές και κοιτάζοντας σας στα μάτια δηλώνω ξανά ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ ΟΛΟΥΣ τους δημότες, χωρίς εξαιρέσεις ή προτιμήσεις. Επιτρέψετε μου σήμερα να σας υπενθυμίσω τους κυριότερους λόγους για να με ψηφίσετε.

Μαζί για μία ανθρώπινη και αναπτυσσόμενη κοινότητα

1. Συμμετοχή Δημοτών

– Τακτικές δημοτικές συναντήσεις για ενημέρωση και παρουσίαση της πορείας των έργων και ανατροφοδότηση ιδεών από τους δημότες.

– Λειτουργία σε νέα βάση της διαδικτυακής πλατφόρμας ενημέρωσης των δημοτών και λειτουργία online γραφείου του δημότη.

2. Βελτίωση της Υποδομής και των Δημοτικών Υπηρεσιών

– Σχεδιασμός και υλοποίηση στα πλαίσια του νέου δήμου συντήρησης πάρκων, δρόμων και δημόσιων χώρων και δημιουργία παιδότοπων.

– Συντήρηση και ανακατασκευή σημαντικού μέρους του οδικού δικτύου

– Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας μας σε συνεργασία με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα

3. Προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης

– Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης διατηρώντας το μοναδικό χαρακτήρα της κοινότητάς μας.

– Μελέτη εναλλακτικών ενεργειακών επιλογών και εφαρμογή μέτρων ενεργειακής απόδοσης σε κτίρια και εγκαταστάσεις της κοινότητας.

– Λειτουργία πράσινου σημείου είτε σε τοπικό είτε σε επίπεδο Δήμου

4. Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής

– Διεύρυνση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των προγραμμάτων για την προώθηση της υγείας και της ευεξίας των κατοίκων όλων των ηλικιών.

– Συνεργασία με σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα για την παροχή εμπλουτισμένων ευκαιριών για δια βίου μάθηση και ανάπτυξη.

5. Πρωτοβουλίες για τους Νέους

Απασχόληση των Νέων Λειτουργία σε συνεργασία με την σχολική εφορεία προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και προγράμματος παροχής εργασιακών ευκαιριών για νέους, συμπεριλαμβανομένων πρακτικών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συνεργασιών με τοπικές επιχειρήσεις για την προσφορά θέσεων εργασίας.

Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας  Εξεύρεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, παρέχοντας πρόσβαση σε χρηματοδότηση, εκπαίδευση και ευκαιρίες δικτύωσης.

Συμμετοχή των Νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση   Ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων μέσω πρωτοβουλιών όπως Νεανικό Δημοτικό Συμβούλιο, προγράμματα επεξήγησης λειτουργίας τοπικής αυτοδιοίκησης και ευκαιρίες για τους νέους να συνεισφέρουν στο δημοτικό μας διαμέρισμα ως εθελοντές.

Προσιτή Κατοικία για Νέες Οικογένειες  Μελέτη για την αύξηση της διαθεσιμότητας προσιτών επιλογών κατοικίας για νεαρές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων ενίσχυσης ενοικίου, ενίσχυσης για την πρώτη αγορά κατοικίας και κινήτρων για τους προγραμματιστές για την κατασκευή προσιτών μονάδων κατοικίας.


6. Φροντίδα για τα άτομα τρίτης ηλικίας

Εγκαταστάσεις Φροντίδας Ηλικιωμένων Επενδύουμε στη βελτίωση και την επέκταση των εγκαταστάσεων φροντίδας ηλικιωμένων, εξασφαλίζοντας ότι παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και είναι προσβάσιμες για όλους τους ηλικιωμένους δημότες μας.

Προγράμματα Κοινωνικής Υποστήριξης  Δημιουργία κοινοτικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης μεταξύ των ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένων κέντρων ηλικιωμένων, προγραμμάτων εθελοντισμού συντροφιάς και αναψυχής που προσαρμόζονται στα ενδιαφέροντά τους.

7. Μέριμνα και ευημερία των ζώων

Χρηματοδότηση Καταφυγίων Ζώων  Αύξηση της χρηματοδότησης για τα τοπικά καταφύγια ζώων για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων, την παροχή καλύτερης φροντίδας για τα ζώα και την αύξηση των προσπαθειών υιοθεσίας.

Προγράμματα Στείρωσης  Εφαρμογή προγραμμάτων χαμηλού κόστους ή δωρεάν στείρωσης για τον έλεγχο της πληθυσμιακής αύξησης των αδέσποτων ζώων και τη μείωση του αριθμού των ζώων που μπαίνουν στα καταφύγια.

Ευχαριστώ όλες και όλους που είστε συνοδοιπόροι στην τεράστια αυτή προσπάθεια που καταβάλουμε και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου θα φέρει και την εκλογή μας στην Αντιδημαρχία του δημοτικού διαμερίσματος Φρενάρου.